Wednesday, 13 July 2011

Gitar..juz a dream!

Olla..haPpy wednesday and semoga sihat2 selalu..:)
               Apa istimewanya gitar nie? ada tak sesape minat gitar? Angkat telinga cepat..!! angkat telinga lah nak kasi dengar saya main gitar..satu lagi penipuan, Miss Bubble tak pandai main gitar pun dan tak ada satu pun gitar..but if kalau ada sesape yang nak ajar Miss Bubble main, wahhhh..hapy tahap gaban.. sbb i like it so much!. cuma tak ada peluang jer..tapi kat sini bukan nak berceloteh panjang sal nak belajar gitar, juz wanna say that sape-sape yang main gitar looks very cool for me..especially when si pemain gitar cuba mainkan gitar dengan irama yang slow-slow..not hard rock.. Actually dah lama berimpian juga nak dengar seseorang main gitar for me, kalau boleh nyanyi sekali..co cuweeeeeeeet nya..memang cair gila hati Miss Bubble yang tak mudah melting ni..hahaha.. tu cuma lah impian dan angan-angan Miss Bubble je, tak tahulah dapat jumpa orang macam ni ke tak.. but for me kalau kita sebagai perempuan, jiwa kita halus kan..so mesti jiwa halus kita ni akan terdetik dengan alunan atau petikan gitar yang dimainkan oleh seorang lelaki..nak2 dat guy tu memang power gylew main gitar, siap nyanyi jiwang2 lagi sebab nak ambil hati kita..fuuuh, sangat seronok..Untung sahaja kalau ada sesapa yang pakwe ke husband dia yang suka main gitar..setidaknya dia boleh hiburkan hati kita kan3.. tapi Miss Bubble belum jumpa lagi, kalau setakat tengok orang main gitar depan orang ramai tu tak romantik..paling syoknya, dia just mainkan gitar dan tujukan pada kita seorang jer(oopss kantoi ciri-ciri teman hidup idaman)hahaha,.. Mesti semua berangan kan, alangkah indahnya dan manisnya saat macam tu..seriously for me, memang nak juga macam tu..berangan lagi di siang hari..aduuii... Impian setinggi Gunung Kinabalu nie, hopefully dapatlah jumpa macam tu kan, mesti gumbira senyum sampai ke pipi..haha..

kalo lelaki yang mainkan untuk perempuan mesti lagi sweet kan...

satu petikan gitar mampu menggetarkan hati

for guys, bayangkan kalau awek anda sedang merajuk ke apa..anda pula tak pandai nak pujuk..apa kata anda cuba main gitar, nyanyi yang slow2 jiwang punya specel untuk awek anda sorang je dengar..mesti hati dia boleh cair dan terubat..konfem tak majuk dah..takkanlah si gadis tak ada feeling lansung bila si lelaki main gitar untuk dia..bukan semua pandai taw..so hargailah yer:)

btw: it juz a dream to listen someone play guitar for me:)

~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

43 sUntiKaN sEmaNgaT:

Syahirah Suhaili said...

hikhik..alolo..sweet nyer kalau ada lelaki yang pandai mainkan gitar untuk awek dia..hekhek.. :D

Cik Domo said...

eh3.kite sme lah..
nk dgr lelaki main gtar n nyanyi tok kite..expecially klw lelaki tu org y disyg..perghhh!!! cair :)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Syahirah Suhaili

betoi3...co cuweeett..! :)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Cik Domo
really same?heehe, mmg cair la kan..:)

vampire's lovex said...

kalau main gitar nyanyi lagu rock boleh ? hehe..


goreng2 gitar pehhhh..macho !

~bUih-bUih ciNta~ said...

@vampire's lovex

haha..lagu rock dpean public okeh la, tp kalo nk ngurat awek ke kat org trsayang xkan nk rock koyt..trkejut hati mak nak..hee~

Scha dolce said...

Teringin nak seseorng nyanyikan saye pakai gitarr :D

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Scha dolce
kan3....hee, kita dream je dulu keyh:)

Atiqah Wadiah said...

minat gtar jugak??sama lah kita..hik :)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Atiqah Wadiah
yerp, mnat tp lg besh org len yg mainkan..hee~

alif haris said...

esok alif nk beli gitar .. hehe ^^

soooooour said...

main gitar haram la..........

Afiq Din said...

klu yg xpndi main gitar cm ne plak???

isteri onew said...

nnt aq nk sowh suami aq mainkn gitar r...

~bUih-bUih ciNta~ said...

@alif haris
wah..serius ke..? beshnyee

~bUih-bUih ciNta~ said...

@soooooour
owhh..ye ke..? tak tahu..~

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Afiq Din

masing2 ada kelebihan sndiri kan:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@isteri onew

hehe, bole la try:)

soooooour said...

@~bUih-bUih ciNta~...ya btol....alat muzik bertali diharamkan disisi islam...boleh cek hadis2...^^

Khamiza-Khalisha said...

@soooooour

takat main gitar tapi tak nyanyi tak best sangat, kalau pandai buat lagu tuju untuk kita lagi cair owhh..

deqlis said...

wah! seronok klu pandai main gitar..
salam kenai..& Jom join GA Deqlis.. Timaceh

~bUih-bUih ciNta~ said...

@soooooour
owhh...:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Khamiza-Khalisha

haha..:D

~bUih-bUih ciNta~ said...

@deqlis
tu la, tp xpenah cuba pun..hee~

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

mmg sweet sangat kalo de yang maen gitar sambil nyanyi . sonok . haha

sukesuke . nice entri :)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@::ini belog saya . cinta hati saya::
hehe..kan3..thanx!

senyumSOYA said...

heheheh..jiwang gak kalau ada org petik gitar kan..

my best firend penah nyanyi lagu untuk saya... rasa sengal semacam but nasib baik kawan bukan boifren..hehehe

tapi mmg sweet kalau ada org bley petik gitar kat kita kan..^^!

amir aizat said...

xpndai main pun,haha

~bUih-bUih ciNta~ said...

@senyumSOYA
mesti cair jap ea..hehe, tp kalo kwn biasanya xdela cair sgt kan..;)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@amir aizat
hehe..tu juz suka2..msg2 ada kelebihan:)

alif haris said...

eh haram ke main gitar ? haha
rasanya hari tu baru tgk kt tanyalah ustaz psl ni .. die kata tak haram :)

Miss Y and Her World said...

teringin jadi terer main gitar dan petkkan lagu My Unintended untuk yang tersayang. serius jeles dengan girls yang terer main gitar.

Kau Jantung Hati
Awak Curang. Semua Salah Saya

~bUih-bUih ciNta~ said...

@alif haris

huhu,kurang pasti la..sbb mmg tak tahu juga..:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Miss Y and Her World
wah2..a dream..cepat2 blaja:)

♥Aien Najwa♥ said...

sy suker laki maen gitar..tp dpt bf xreti maen..kehkehkeh..aper yg kiter nak, xdpt nyew..hehe..=))..

Cik Chokie said...

huwaaa rindu nak dengar bf main gitar... huhu dah lame dy x maen gitar.. so sweet ^^

~bUih-bUih ciNta~ said...

@♥Aien Najwa♥
kalo dia minat gitar, suruhla dia blaja..juz main utk awk jee:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Cik Chokie
alalala..beshnye..cuwiiett:)

cikji said...

tingat zaman kecik2 dulu,abang2 sllu jer bljr men gitar,siap beli buku kod2 lagu lagih.

~bUih-bUih ciNta~ said...

@cikji
wah, excited bebenor kan..:)

Amy Syaquena said...

@vampire's lovex

bila tengok gitar rindu pulak nak petik gitar tapi dah lame tinggalkan gitar huhu..jari jemari pun dah keras..

p/s:salam kenal singgah sini dan follow.jemput ke blog saya.

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Amy Syaquena
wah..nie mesti terror kan:)

KeTaM_BaTu said...

ketam ade banyak kaki dan ade 2 sepit.. ketam tak pandai main gitar...

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta