Sunday, 10 July 2011

MengeNalpasti Stalker Berbahaya!!


Olla sume..rakan2 reader and blog..dan tak lupa juga kepada sesape yang tak baca entri nie semoga sihat walafiat kehendaknya..ceh, macam nak tulis surat tak rasmi lak.. hangat ni kan, isu panas oowh...semalam baru post kat fb tips mengenalpasti stalker berbahaya..bajet uhh, stalker..hahha..biasalah kan, bila dha terlibat dunia online mestilah ada stalker paling banyak kat fb..sebab apa? sebab dekat fb suka sangat update macam2,..sape yang benci kita, jeles, minat ke, secret admire or yang selalu care sal kita atau pun yang nyebuk nak tahu sangat pasal peribadi kita..hah, diaorang akan mulakan lah sesi stalk men stalk wall nie..kat sini Miss bubble nak fokus kat fesbuk jela yea..cuba fahami ayat bawah ni:

"saPe yaNg sUka LIKE baNyak2..diA laH sTalkEr..!"


 so, semalam Miss bubble post status macam tuh, then ada yang kurang faham mengatakan 'dia memang suka like komen orang yang kua dekat home.. yes! memang betul kalau kua dekat home page fb kita, kita bolehla main like je kan..tapi yang dipanggil stalker nie bila dia main like je wallpost antara kita dan kawan kita yang lain..masih tak jelas lagi..? ok let me give u an example..


           "  si A post sumtin dekat wall si B, dan si C pula like je sume komen2 & wallpost tu, padahal si C bukan friend dengan si A.."


jadi..adakah wallpost yang di postkan oleh si A kepada si B turut sama keluar di home si C..??
cuba anda fikir sejenak, siapa yang suka main post2 kat wall kawan mesti taw kan..


Secara tidak lansung, Si C ini mengantoikan dirinya sendiri..sebab dia akan view profile si B ni dan habis terbeliak mata duk baca post2 kat profile si B..siap like lagi..tak ke kantoi...kalo kita tak mutual fren, mana ade post kawan kita keluar kat home dia lah..hahahhaha


lawak kan, memang senang nak tangkap stalker sekarang..Miss Bubble main hentam jer ni, buat andaian sendiri..kui3..tak tahu korang boleh pakai ke tidak.. kalo dekat blog, susah la sikit cuma muncul anonymous tiada kad pengenalan jelaa..hahhaha..


papepon selamat beramal:)


btw: itu andaian jer, kalo ada sesape tak setuju meh sini kita dating..;D
      


~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

12 sUntiKaN sEmaNgaT:

Cik Domo said...

as suka wat like2 tu..even xkenal pon spe y post komen..kat wall member plak tu..kah3x..

as stalker ek? kah3

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Cik Domo

hah..kantoi...aiyok..!! hahahaha:D

amir aizat said...

org famous selalu lah kena stalk kan,hehe

~bUih-bUih ciNta~ said...

@amir aizat
oopss,..hahaha...:D

Cik Bell said...

alamak..!!diriku stalker kah? hahahaha.
suke like status kwn2..tpi yg rapat je la..huhu~

iMBobo said...

stalker mmg berbahaya..

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Cik Bell
haha..like status xpa la sbb cik bell fren dgn org2 tu, mstilah status kua kat home cik bell:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@iMBobo
hehe, taw xpe..tp kdg2 ade yg jnis stalker intai2 diam jee..;p

alif haris said...

eh sy suke gak like2 ni .. haha .. kdg2 tak bace pn post tu .. hahahaha

isteri onew said...

aq ler tuh

~bUih-bUih ciNta~ said...

@alif haris
hahaa..dah ramai mcm tu skunk, main like je tnpa baca..:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@isteri onew
jgn kantoikan diri..kiki;D

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta