Tuesday, 23 August 2011

Warna Tudung Mengubah Persepsi..?

Salam..olla olli sume..:)

     Bila dah tengok jari kan, dah kurang dari sepuluh..Dah nak dekat ni, mcm mna agaknya semua buat preparation raya..Miss Bubble lagi relax, tak buat biskut lagi..Tak tahulah macam mana, banyak sangat hal2 lain..Memang tak ada preparation lansung...Hari nie lak duk sakit kepala..huk3..Masa yg duk ada nie baik update blog walau sakit pun..Oke sebenarnya nak cakap pasal tudung..Sekarang fokus dekat tudung bawal, batu2 lah ye, bukan shawl ke apa.. Miss Bubble tertanya-tanya kenapa ada segelintir yang memilih warna untuk pakai tudung..? Walaupun tudung yang sama jenis fabrik tapi warna yang menjadi keutamaan..Maksudnya macam nie la, ada orang tu suka pakai warna hitam dan tak boleh pakai warna putih.. Then ada yang suka pakai warna putih tak suka pakai hitam..Pernah tanya beberapa kawan Miss Bubble lah, apa yang different sangat kalau pakai hitam ke putih..sebab Miss Bubble jenis main rembat je putih ke hitam ke warna lain ke asalkan sesuai dengan baju dan nampak elok..

Bagi penggemar yang suka pakai warna hitam:
>>Ada yang cakap muka nampak kecik, terlindung, selesa, ada konfiden, macam2 la..

Tapi ada yang memang lansung tak suka pakai warna putih sebab:
>> Kulit hitam tak sesuai pakai putih, nanti nampak muka besar..susah nak menjadi dan macam2..

             Tetapi sebenarnya tu semua ilusi kita.. Kalau kita dah terbiasa pakai warna hitam bila nak pakai putih memang lah nampak pelik kan, samalah juga ada yang tak suka pakai tudung warna sebab macam menyerlah nak g kenduri..Lupakan je sume tu..Bayangan minda kita semata-mata..For the first tyme kita pakai yang lain dari biasa kita pakai memang lah nampak lain muka kita, ada yang bertambah comel..cuma kita je yang hilang konfiden..Bila dah terbiasa, InsyaAllah tak ada pape yang lain..Semua warna sama ja..Sebab apa tak nak kasi memilih warna, sebab senang...tak semua koleksi tudung nak warna hitam je...tak cool la kan..Kita cuba je semua janji tak menonjol sangat la kan dan menutup aurat..peace

sorry muka Miss Bubble mmg tembam tp nk tnjukkan tudung putih ke hitam oke je kan..:P



btw: tetibe ckp sal tdung kan...;p
~hopefully sakit nie tak lama, trganggu nk buat mende lain:( ~


    


~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

6 sUntiKaN sEmaNgaT:

bunbun said...

haha tudung hitam sesuai dgn miss bubble! :D

zaty said...

<<<zaty pun skrg da jd pminat tdung..cm tau2 je.. hehehe. skrg ade mcm2 style :D

~bUih-bUih ciNta~ said...

@bunbun
Errr..sEsuai..hik3...;p

~bUih-bUih ciNta~ said...

@zaty
yerp2, byk style tp jgn lupa yg lama juga;)

syamy said...

hah ! betul3 ! pakai tudung itam nampak cute :D

~bUih-bUih ciNta~ said...

@syamy
yeke..hahaha;D

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta