Monday, 13 June 2011

proses menulis cerpen

Olla sume..

hehe, lama dah saat ni ditunggu-tunggu.then lastly, decide nak juga tulis cerpen..pendek pon xpela at least ada cerpen sendiri..but xtahu la bila dapat siapkan..sekarang baru permulaan cerita. xjanji la dapat publish kat blog ke tak..Dulu2 suka tulis cerita, tapi selalu xsmpai ending..nak tahu sebab apa, sebab xcukup masa tambah malas..hehe.tapi sekarang macam masa terlalu banyak and sentiasa free je kat umah..xde ape nak buat, so ape salahnya kalo saya siapkan 1 cerpen kan..semalam buat esei tu bnda lain..pagi nie nak tulis 1 cerpen pendek jer, bukan ape nanti nak tengok juga ada koleksi sendiri..orang nak baca ke x, terpulang.janji dapat puaskan ati sendiri & kita pula xdapat nak puaskan ati orang lain..dats rite dear? So, tajuk xtahu lagi..still dalam construction..saje nak cakap kat cnie modd nak menulis sebenarnya..hee..do support me okeh..!~..

btw: menulis utk sekadar suka2,.:)http://www.emocutez.com
~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

6 sUntiKaN sEmaNgaT:

Mawar Berduri said...

publish saja.. saya jadi tukang baca okay... cuma nasihat saya, kalau nak wat cerpen nie.. kena pelan-pelan tapi jangan tangguh.. siapkan time tu juga sebab takut takde idea nanti..

*bercakap dari pengalaman. :)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@mawar berduri: maceh wak..btol tu xleh tangguh,tp bila dh menulis kusyuk lak jadi..tgk la mcm mne nak publish ke x, xjnji taw..hee~

ZeLika_Merry Mempawah said...

Wah suke nulis cerpen ye?
-semangat-
Jadi pengen bace :)

~bUih-bUih ciNta~ said...

@ZeLika_Merry Mempawah
haHaha..xdela suka, tp sje nk suka2..prcubaan bru..besh kalo ade cerpen karya sendri kn..:)

syiela said...

go... go... gud luck ye dik

~bUih-bUih ciNta~ said...

@syiela
yerp..thanx 4 support..tp dhentikan kjap..sbb moody ngn result..huu~

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta