Tuesday, 7 June 2011

ape jenis kawan kamu nie,jgn nak lebih..

Selamat malam semua..

okeh, sekarang xtido lagi,mengadap lappy then update blog ney. Nak blogwalking tapi xtahu lak, xde orang tinggalkan jejak baru kt blog nie. So, macam mana nak visit blog korang..huu..tapi nie bukan masalahnya. Ada sumting yang bermain difikiran, kenapa si lelaki ni berkelakuan agak pelik, macam ada 2 perwatakan je. i knew him, since in secondary school, and same like others we are just friend. but now, he's quite different. last 3 years,i thought he is my good friend but he lied me something. He tried to play and fool around with my heart..but i dont mind..just anggap biasa, xpernah tergoda dengan ayat2 manis lelaki. Dalam mindset cuma fikir dia sebagai kawan,. Adala sumting dia xjujur then bila tahu kebenaran apa lagi terus la saya angin tp paling sedeh sbb xjujur. Saya benci bila berkawan tapi xjujur. Saya xmintak banyak pon, just nak kan kejujuran & keikhlasan. Dia ingat dengan merahsiakn benda tu, saya boleh cair dengan permainan dia. Tapi saya xtahu la kawan2 dia pon trlibat. MAlas nak pikir. THen sampi suatu saat terbuka pintu hati saya untuk maafkan dia..Saya harap dia boleh jadi macam orang len. Saya pon xtahu kenapa saya nie cepat sejuk & cepat melupakan ape orang dah buat pada saya. Saya maafkan dia then contact macam biasa. Tapi, kenapa??kenapa dia buat2 gatal lagi..xtahu nak cakap gatai ke apa, or xgatal tapi mengada ke??err,..ntahla..tolonglah saya xsuka okeh..Kalau nak berkawan buat cara berkawan, ni jangan lah bila sms macam nak mengedik..weird oke..dalam sms punyerla tunjuk gedix..smpai suatu saat tu ada saya cakap nak call sebab borink, kenapa mengelabah semacam,,?bermacam alasan bagi..lawak kan, ase nak gelak kuat2 jee..nape xboleh nak anggap saya ni kawan sekolah dulu & xpayahlah nak gedik2 nak sopan dengan saya bila mesej sebab saya dah blacklist dah..awk memang xjujur..KAlau berkawan kita xkan malu kan bila nak bercakap kat telefon,.then baru2 nie ada saya posted something kat wall fb awak..amboih terus senyap..xde like ke komen apa..tipulah kan kalo xperasan..hahhahahaa, kelakar betol..tu saya nak uji jer, nampak beno awak macam malu kan..saya xfaham sebenarnya..tu jerk..diam2 awk mesej saya, masuk kat chat..tapi bila public, awak diam jee..kenapa.? cakap saya kawan, abes kenapa macam malu2 kucing..mesti malu sebab dalam mesej awak nak guna"saya & awk" tapi saya tetap biasakan "aku" sebab saya anggap awak kawan saya. Kalau lah boleh saya nak awak jadi kawan baik tapi bila macam2 saya xboleh nak mengadu masalah ke nak luah pape, sebab awak lain sangat..Kenapa saya dengan sorang lagi boleh je jadi bestfriend sampai sekarang..even jarang contact,tapi kiteowg xputus terus..saya nak awak anggap saya ni kawan jer, biar saya selesa untuk cerita pape dengan awk..tolong la faham..pelik sangat bila kan kalau orang tu depan lain blakang lain?? saya tahu awak buhsan awak mesej saya cuba nak try2 usha kan, mana taw umpan menjadi kan..tahu sangat la taktik. KAlau kawan, kebiasaannya xde nak sopan sangat, kejap macam tu kejap macam nie, dekat fb tmpat public terus senyap..xde komen lansung..adusla..ape nak jadi dengan dak nie sorang. Apa la dia fikir sebenanrya erk, saya pon xfaham..SAya cuma mengharapkan dapat cari kawan yang ikhlas, kawan yang saya boleh mengadu masalah..minta pandangan..pandangan seorang kawan lelaki xsama dengan pandangan kawan perempuan..Saya ade ramai kawan perempuan..then saya pon nak juga dengar pandangan dari lelaki. TApi awk nie memang fail la kan, sebab awk macam misteri..MAcam2 saya fikir lam kepala..hahhahaa, lucu la pulak cakap kat cnie..xkesahla ape korang nak cakap tapi satu je nak pesan berkawan biar ikhlas & jujur..Bila kita dah berkawan & mulut cakap nak jadi sekadar kawan baik janganla cuba2 nak main perasaan okeh..itu bukan kawan, dan kawan bukanlah untuk dijadikan mainan cinta dikala anda kebuhsanan..tolongla faham kalau nak berkawan baik antara lelaki dan perempuan..Lelaki dan perempuan boleh je jadi kawan baik, seyesly...sorry la kalo terlebeh emo, tapi datang kat fikiran untuk tulis semua nie..hmmm~http://www.emocutez.com

btw: kecewa sbb xdpt nak anggap awk kwn baik..
~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

2 sUntiKaN sEmaNgaT:

zorro said...

saya termasuk jgak ke...sedihnya mak cikkkkkkkkk..

~bUih-bUih ciNta~ said...

not u laaa....;(

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta