Wednesday, 15 August 2012

Shopping Tudung Raya

Olla =)

Sebelum tu tolong KLIK SINI  dulu ye isilah tabung zaty jap..nak raya ni. ;p

      Wah, dah malam baru nak hapdet blog untuk hari ni. Selalunya awal pagi dah update, tapi hari ni lambat sebab busy sikit. Yeke busy, haha..Tak buat kerja pun kat tempat praktikal, nakal-nakal sikit hari ni. Dalam pukul 10 camtu zaty keluar dengan 3 orang lagi kawan pergi bazar nak cari tudung semata-mata. Kira ponteng waktu kerja la ni..hehe. Terpaksalah pergi waktu ofis sebab nak elak dari jammed. Kalau pergi waktu lepas kerja memang cari nahas la. 

     Dah sampai sana, misi mencari tudung yang sesuai dan berkenan di hati memang ambil masa agak lama. Tambah pula duk pusing-pusing pening rasa sebab banyak sangat tudung kan kat situ, semua duk jual tudung yang pattern sama. Kena pandai cari yang tawar harga murah la. Yang melambatkan tadi sebab susah betul nak cari tona warna yang sesuai dengan baju zaty tu. Ada yang berkenan tetapi bidang besar la pulak..Last-last lepas ditilik, diletak diangkat, dibelek akhirnya zaty pun ambil la tudung bawal 3 tone yang ada bunga rose kat tepi kan. Memang kena pakai tudung camni la sebab nak bagi nampak keserasian warna dengan baju kurung zaty tu. Satu lagi beli tudng bawal 2 tone biasa je untuk adik sebab tak jumpa la yang ada bunga kat tepi untuk color baju dia.

                                                          Beli beli beli baju..baju..

Berlambak-lambak tudung memang rabun mata nak tengok & cari

Hmm, tengah memilih. Tapi tak nak pun pattern tu, hehe

Baju-baju pun banyak tergantung, sakit ahh tengkuk nak tengok atas..;p


                       Jenis tudung yang kat belakang la zaty beli..bunga2 kat keliling tudung

       Serius nak cakap memang ramai yang shopping tudung hari ni. Zaty ni kira last minit shopping tudung, tu pun ada lagi tudung nak beli cuma pening tadi pusing banyak sangat kedai. Haha, tak pela jumaat nanti nak pergi kedai tudung je. Korang macam mana gegurl, dah beli semua persiapan raya ke?


btw: Paling tak tahan dah la ponteng waktu pagi jap, lepas tu minta nak balik awal perut buat hal je tadi.huu ~


~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

6 sUntiKaN sEmaNgaT:

haz said...

wahhh.. memg rambang mata~~~ byknye tdg~~ haip. x baik taw ponteng kerja ni. kekeke xD

MisS BubBLe said...

@haz
haha, bkn selalu pun. lagipun tak de bende nak buat..hehe..banyak sangat tudung...

Nurulee said...

Hehe. Ee beli baju sekali beli tudung, nak nak pulak ada yg mmg sesuai kat situ ambik je lah. hiks! selamat hari raya.

MisS BubBLe said...

Bgusla kalau dh beli sekali xpayah nak susah2 cari pula kan. Ni pun xtaw la ade satu tudung xlengkap..adoii..hehe :-)

Nur Syahirah Hainan said...

selamat hari raye!!!!!

MisS BubBLe said...

@Nur Syahirah Hainan
Selamat Hari Raya jugak =)

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta