Thursday, 9 August 2012

Sayur, Ayam , Ikan cakap belilah !

Olla :)

wahai Pembaca yang pemurah tolong KLIK SINI sebelum membaca entri kat bawah ya =)


       Okee, monim  semua ! harap semua dah celik mata waktu ni ya, sama cam zaty terlajak bangun awal la pula hari minggu macam ni. Hehe,. Nak diceritakan al kisahnya..eh, ni bukan cerita riwayat zaman dahulu kala, oke back to blog. Dengan semangat iltizam yang tinggi, bangun awal pagi dan tak tidur dah terus bersiap-siap. hah, bersiap nak pi mana? Siap-siap la nak ikut pergi pasar. Yeahh, sekian lamanya nak berjalan-jalan kat pasar, akhirnya dapat juga hari ini. Excuse me, ni bukan pertama kali, tapi yang last pergi pasar waktu sekolah dulu jela tu pun menengah rendah lepas tu dah tak jejak kaki. Ni kebetulan, papa tak pergi hari ni, zaty yang temankan mama pergi pasar. 

ayam tu cakap "belilah, beli saya..tak larat nak tayang body kat sini"

         Apalah yang suka sangat pergi pasar ni? Hmm, bukan suka tapi saja gedik2 nak tengok suasana tu. Memang kat dalam pasar susah bebenor nak nampak muka-muka remaja, iyalah kebanyakan nya golongan ibu bapa je yang berkunjung ke situ. Rasanya mesti mak cik pakcik yang menjual kat situ hairan tengok zaty sanggup jejak kaki kat pasar dengan bau-bau ikan , ayam dan semua la. Hihi,. oooppss, perasan sudah. Waktu awal pagi tadi tak ramai sangat orang, so urusan beli membeli pun cepat lepas tu balik. 

Sayur pula pakai baju cantik, macam-macam color sebab nak attract pembeli kan..

        Yang excitednya pergi pasar, sebab nak beli banyak barang, sayur, ikan, ayam, daging dan seangkatan dengannya la,..Lauk-lauk banyak ni sebab petang ni nak berbuka reramai. Tak adalah ramai sangat sekadar sepupu-sepupu je, hehe.. Lagi best nya sebab nanti petang nak mengipas ayam. Apa lagi, ayam PERCIK mai la.. Special edition hasil tangan zaty sendiri, wahh setahun sekali je nak tengok zaty duk kipas-kipas arang, puhhh jadilah ayam percik yang lazat..yummmy.,,.~


btw: Fuh, lenguh juga tangan kiri kanan bawa plastik...phewww~
  ~ Sumber gambar dari google, takkan nak bawa kamera pergi pasar, kan nanti tak pasal2 orang cakap zaty ni pelik pula..hahaha~

~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

4 sUntiKaN sEmaNgaT:

Chenta Eyfa Latieyfa said...

hehehe sakan mamborong ek :-)

MisS BubBLe said...

@Chenta Eyfa Latieyfa
haha, bukan selalu... beli3.. ;p

Dylla Abas said...

ayam tayang body yg x tahan tu...huhu :p

p/s : tumpang lalu blog ni ye (",)

MisS BubBLe said...

@Dylla Abas
hahaha....kLakar je ayam tuh ;p

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta