Sunday, 12 August 2012

Jom Cuci Mata Untuk Lebaran

Olla =)

Ini adalah entri ke berapa entah untuk hari ni. Entri ni special untuk para gadis terutamanya, tetapi kalau lelaki nak tengok pun boleh, bercadang nak beli untuk isteri ke mak ke kekasih hati ke adik ke or sesapa la. Sementara zaty tak ada kerja nak buat kat tempat praktikal ni, apalagi google la nak tengok fesyen-fesyen baju kurung sekarang, tetapi tak banyak la jumpa. Kalau zaty tengok dalam majalah-majalah, banyak sangat fesyen yang terbaru dan siap bertingkat-tingkat. Ada yang menyerong kanan, kiri macam-macam la. Paling zaty suka yang banyak tingkat, tapi hampa tukang jahit tu cakap tak boleh buat sebab sebab tak ada contoh. Lagipun badan gempal cam zaty kalau pakai bertingkat-tingkat banyak nanti nampak makin chubby bila angin tiup-tiup jadi ala cam princess gemok lak..ooopss.. hehe.. Dah la jum cuci mata tengok baju, mana tahu boleh jadi inspirasi korang untuk next raya lak kan.. :)

psst: Momoy ce tengok..

p      p     p      p
p     p
p     p
p     p
  (kain potongan duyung) baju daripada butik Koleksi Maria



baju kurung moden bertingkat
Baju kurung moden bertingkat (KLIK)


      
Baju Kurung Moden Bertingkat - sinaran kamunting


 
Fesyen bertingkat chiffon - Riana Collections


Baju kurung bertingkat ala princess - Aina D fesyen

Kalau korang memang nak tengok lagi banyak fesyen, zaty syorkan beli majalah. Sekarang macam-macam majalah dah penuh terpampar pasal baju2 ni..maklumlah raya dah nak dekat. Untuk blogger momoy tu, teruskan mencari..raya sekali setahun, paling tak 1 baju pun dah cukup..hehe =)


btw: zaty punya baju tak ada bertingkat-tingkat..wuuu :(
        -tapi ingat jangan terlampau membazir oke-

~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

6 sUntiKaN sEmaNgaT:

aNiss :):) said...

wow gojes sangat baju-baju nie :) anis paling suka cotton jer. simple :)

MisS BubBLe said...

@aNiss :):)
kan..gojes.. ouh, anis suka cotton yea..tp tu la certain cotton tu cpt berkedut..hee~

Ku Syida said...

Aummm..Rambang mata...Hahaha

MisS BubBLe said...

@Ku Syida
banyak sgt pilihan, mata jadi rambang la..hehe. Kuat2, jangan over bajet lak ;p

sedutzone said...

hehehhe...lelaki kalu tengok gak bermakna cuci mata dan cuci poket.. ahakz...

MisS BubBLe said...

@sedutzonehaha..semestinyalah lelaki kena bayar untuk isteri..:p

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta