Thursday, 12 September 2013

Something wrong ke website kerja online?


olla :)

Camane ni kekawan? Susah bebenor nak dapat keje. Dah mintak online, tapi tak ada satu melekat. Kawan bagi email pun, Miss Bubble hantar juga. Unfortunately, still xmelekat. Apo kono sume ni. 

Ada tak korang2 kat blog ni alami nasib yang sama? Dah habis belajar dan menganggur ni tak dapat keje. Sedeh sungguh nasib badan. Orang kaya semakin maju, orang miskin semakin mundur. Eh, ape kena pulak kan Miss Bubble cakap cenggini? Tak de related lansung cuma kekadang orang yang kurang berharta ni macam Miss Bubble susahnya nak dapat kerja. Dah la pulun nak cari duit, tapi satu keje tak dapat. Ada yang senang lenang, anak orang berharta senang je dapat keje. 

Tu lah nak dikatakan periuk nasi lain2. Rezeki orang beza-beza. Miss Bubble ni dah dekat 2 bulan dekat rumah, ngadap dinding je. Duit simpanan makin kurang, duit masuk memang tak da lansung. Sape je nak kasik duit kat Miss Bubble. Alahaii nasib.

Actually curious la jugak, sikit la. Pasal apply keje online. Kan sekarang semua resume anta online je. Banyak2 yang di hantar, musykil la juga tak ada satu melekat. Persaingan sengit ye. Setiap satu job offer, beratus2 yang apply. Korang yang dah kerja tu sabar la, bagi lepasan ijazah ni kerja dulu. Mesti ada yang dah kerja tapi still nak cari kerja lain. Why not bagi peluang kat fresh graduate, tolong lah rakyat2 malaysia ni daripada pertambahan penganggur. Aishhhh... 



Haaa, ada satu benda lagi curious. Pasal anak kelantan? KEnapa? Nantikan next entri Miss Bubble oke.. chow!

~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

6 sUntiKaN sEmaNgaT:

Nur Khairiah Irwanie said...

good luck yea..usaha tangga kejayaan..hehe..mohon spa ke? =)

FarhanahAdzlan said...

saya doakan sis mudah dapat kerja aminnn :)
kerja ni ikut luck kot hahaa sebab abg saya dulu tak pernah pun apply kerja petronas*bukan dekat stesen minyak ye hihi* tapi entah tiba2 dapat.
lain orang lain rezekinya insyaAllah mana tau lepasni dapat kerja yg luar biasa bestnye hihi

MisS BubBLe said...

@FarhanahAdzlanbest la dpt petronas.. ur brother UTP ke dlu? tu la, ikot luck..rezeki..doa kan ye cpt2 dpt keje.. tenkiu :)

MisS BubBLe said...

@Nur Khairiah Irwanietenkiu... mohon semua yg boleh, hehe.. spa susah kn..ni mntak keje swasta pn xdpt lg intrview.. doakan ye :)

hanizatul amira said...

sebenarnya x blh bgantung 100% ngn jobstreet. i dulu beratus kli htr application thru jobstreet. tp sekali je dpt panggilan interview! kdg2 dorg advertise vacancy just nk buat syarat je. padahal da ade waiting list yg menunggu. so, i suggest u try insiatif lain utk cari kerja lain. kdg2 kat mudah.my pon ade :) hehe

MisS BubBLe said...

@hanizatul amirahehe, tuu la..competition bnyk..Alhamdulillah dh dpt plk satu..mmg ada jugak search keje selain jobstreet ni.. doa kan ye mudah2 dpt keje =)

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta