Friday, 13 September 2013

Ambo Nok Kijo Etep Weh

Olla :)

Jom bercerita lagi pasal mencari kerja. No makan angin or what. Isu yang hangat dalam blog ni adalah kerja dan kerjaya. Of course, saya nak kerja. Saya nak jadi wnaita bekerjaya sebab bertahun2 saya perah otak untuk sampai ke tahap ni. Please, give me a job. Hekhek..

Berbalik pada entri lepas Miss Bubble, cari kerja menerusi online tu. Haa, sebenarnya nak tanya la kan, kalau orang yang apply tu asalnya dari kelantan macam mana ye? Rasa2 ada efek tak?

Sebab Miss Bubble tanya ni,company2 semua kat Key EL, Selangor, Johor, and penang. Mostly memang kat area2 ni la. Then, bagi rakyat kelantan ni, yang naif tulis alamat kelate, tempat tumpah darahnya berpeluang ke untuk dipanggil temuduga. Haaa, kena fikir tu kekawan. Sebab ada certain cakap susah, diaorang tak panggil kalau jauh2. Dulu waktu Miss Bubble ada program finishing school pun, lecturer cakap gitu jugak. Ohhhohh, kenapa mesti macam ni ye.


Actually, sepatutnya tak boleh nak mengira asal tempat or jarak. Nak bagi adil panggil je calon untuk ditemuduga. Dah kalau orang tu dari kelantan then apply keje kat johor or Key EL, of course la dia willing untuk pergi temuduga even jauh. Kalau tak willing tak ada nye orang nak mintak kerja merata tempat. Betul tak ?


So, kalau sebab ni memang jadi isu...jawabnya tukar jela alamat. Tak gitu, wahahaha... Oopss lupa, korang2 yang bermurah hati tu ada terdengar mana2 lubang kerja boleh la send alamat emel company kat Miss Bubble ye. Cewahhh, mintak tolong korang je..kalau lah bertuah ada kan.. (in electrical engineering field taw )hekhek... send kat sini ek pape maklumat ( ollazatey@yahoo.com)

Chow dulu.. Arioss !

~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

4 sUntiKaN sEmaNgaT:

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta