Saturday, 16 February 2013

Budak Rosak Sebab FB (mukabuku)

olla =)


      Have a wonderful day guys.. today zaty bukan nak emo ye..tidak sekali2 tapi cuma nak meluahkan rasa kekecewaan dengan budak2 zaman sekarang. Pada blogger yang muda2 terutama adik2 masih bersekolah, jangan kecil hati dengan apa akak nak tulis ni. Hanyalah sekadar peringatan dan perkongsian bersama. Apa yang zaty lihat, dekat fb dah makin rosak akhlak budak2 sekarang bila update status je tak fikir apa dah. Dah la approve friend ikut suka hati je, lepas tu update macam2...Ish, bahaya tu dik. Lelaki ni miang sikit dik, kalau ada adik yang melayan macam2 makin menjadi lah gatalnya. Lelaki cuma nak test line je, hilangkan bosan dia. (maaf kalau ada yang terasa, bukan semua).

    Update status yang mengarot dan bikin orang panas, nak memaki hamun direct kat fb suruh orang baca. Aishh, kalau orang tu sakit hati dengan adik yang tulis macam2 siap F**K lagi macam mana dik? Bahaya taw zaman sekarang, tak boleh nak cepat percaya sangat. Tak salah berkawan, tapi pandai2 lah pilih kawan ya. Kalau nak update status tu, kawal sikit emosi. Tersalah taip anda yang binasa dik. Memanglah adik2 nak rasa bercinta ye, jangan cuba2 nak bercinta kat laman mukabuku lak dik, tak semua menjadi. Nak abang angkat? Nanti tak terangkat pulak. 

    Bila dah update, ramai yang melayan dan LIKE haa, makin menjadi2 la. Ada keinginan untuk update dan update tanpa fikir panjang, sebab rasa best la ada orang layan kan. Hoho, gaduh, sedih, frust kalau boleh nak semua satu dunia tahu ek...oppss zaty pun kadang2 emo gak kat fb tapi friendlist dah ditapis dan pertuturan di jaga. Adik2 kat luar yang nak aktif dengan laman mukabuku ni hati2 jelah akak nak cakap ni, jangan jadi sesuatu yang menyesal di kemudian hari sudah lah ya. Okeh..chao dulu ^^


btw: Dah ramai yang pulang ke kampus..melihat di sebalik cermin bilik.~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

2 sUntiKaN sEmaNgaT:

Flower Haziqah said...

Peringatan buat saya juga, saya stuju dgn cik bubble.. kalau kte nak buat status tu kenala tulis benda2 yg bermanfaat kan..

MisS BubBLe said...

@Flower Haziqahhehe, kan kena selalu beringat and fikir banyak kali sebelum tekan post tu.

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta