Tuesday, 29 January 2013

Gegirl Jadilah Seperti Epal

Olla =)

Gegirl jadilah seperti epal? Bukan zaty suruh bertukar jadi buah epal ye. Ada maksud di sebalik tajuk entri kali ni. Okeh gegirl or perempuan semua sila take attention. But, boys also can read this. 

Zaty ada terbaca satu cerita yang rumet bagi kat one blog ni. But the main keys here zaty nk share ialah about epal. Being like an apple. Hows?? Read this, malas nak explain panjang2..hehe


" Women are like the apples on tress. The best ones at the top of tree. Boys don't want to reach for the good ones, because they are afraid and getting hurt. Instead they get the rotten apples from the ground that are not as good, but easy to get to. So, the apples at the top of the tree think something is wrong with them, when in reality they are amazing! They just have to wait for the RIGHT MAN to come along, the one who is brave enough to clim to the top and reach for his perfect apple."


Ada tak yang tak paham, boleh google translate ye. Really meaningful dan rasa tertusuk kat dalam. Yeah i know i'm not a really good one, but menagih putera idaman yang datang. Adakah ini hanyalah mimpi di siang hari. Orang cakap jadi baik dan berubah dulu sebelum impikan seorang lelaki yang baik muncul dalam hidup kita. Tapi, janganlah kita berubah kerana semata-mata untuk mendapatkan pasangan yang baik, alim or perfect. Terimalah jodoh kita seadanya dan InsyaAllah sama-sama berubah ke arah kebaikan bila berumah tangga nanti rite? 


btw: Berdoa untuk sesuatu yang baik tak salah kan..



~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

8 sUntiKaN sEmaNgaT:

haney said...

a good sharing :) mari berusaha utk mjadi epal yg plg atas :)

MisS BubBLe said...

@haney
thanx..yerp2..aja2 fighting !

Aireyn Ashra ツ said...

insyaallah cuba menjdi epal yang paling atas , hihi , harap2 jugak dpt seorang putera alim yg muncul :)

etas etassa said...

ai..follow sy..da follow awak.hehe

aNiss :):) said...

jomm jadi perfect apple :D

MisS BubBLe said...

@Aireyn Ashra ツyerp2..InsyaAllah..Amin !

MisS BubBLe said...

@etas etassaouh...thanx wak..nti i hit u back keyh :P

MisS BubBLe said...

@aNiss :):)Jom..slow2 anis..hee~

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta