Tuesday, 28 February 2012

Facebook kau ke aku ?

Olla :)
woot-woot~ hangat ! Eh, tak adalah. Kat sini bukan nak cakap hangat ke tidak tapi persoalannya ialah facebook kau ke aku? Hah, mesti tak faham kan. Facebook ni mesti korang tahu apa benda kan, ala laman sosial sekarang majoriti orang ada akaun fb. Tapi, laman sosial macam ini tak semestinya kena guna nama betul or nama penuh. Some people dia suka guna nama betul dia sebab dia rasa nama dia lawa. Maybe la, tapi kalau cakap gitu tak semestinya orang yang tak pakai nama betul tu nama dia tak lawa. Fikir elok-elok sebelum bercakap, akaun fb tu sebenarnya siapa punya? So, kalau masing-masing dah ada akaun fb, jadi janganlah nak menyebuk kat orang lain yang nak guna nama apa kat fb. Orang yang tak pakai nama betul ni tentulah dia ada sebab, lagipun ini laman sosial. Sangat open dan public, walaupun kita tak approve orang yang kita tak suka ke apa, tapi mungkin orang yang berniat tak baik boleh search sesenang hati je kat fb.
          Kalau Miss Bubble pula memang tak pakai nama betul, kalau ada yang tanya kenapa kita senyum je dan cakap saja sesuka hati. Ini bukan bermakna kita tak appreciate parents kita bagi nama ke apa, tambahan ni page bukan official bagai sampai nak kena taruk nama penuh. Parent Miss Bubble pun selalu pesan tak payah nak hebah sangat nama penuh kita sebab probability macam-macam boleh jadi. Mana tahu dah ada orang duk hafal nama kita dah untuk praktis akad nikah nanti..hahhaha, Just joking ok ! Tapi pendek kata, benda macam ni tak payah la nak official ke serius, semua tu hak masing-masing sebenarnya. Bukannya giler publisiti ke hot. Tolonglah stop untuk negative thinking, tambah lagi siap post nama betul orang tu kononnya nak bagitau kat orang lain si polan ni nama apa. Motifnya apa la tu, kita pun tak tahu. So, have fun with your own account as well as you happy ! :)




btw: Jangan nak jaga tepi kain orang sangat nantikan kain sendiri yang koyak...hee~
_ada sesape nak kongsi pendapat, jom !
~DroP yOur cOmMent if U EnJoy tHis eNtry~

4 sUntiKaN sEmaNgaT:

Cik Asfz said...

mula2 asfz letak nama xreal kat fb..
tp xtaw la..lama2 tu rasa cam best je bila tgk kawan2 asfz y lain dok letak nama betui kan..
camne ek, bile di tagged tu mmg rasa baca nama snd..feel suweet la kot ;P

its depend sebenarnya :) kui4

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Cik Asfz
hah, itula...depends pada individu tu masing2.. :)

Syahirah Suhaili said...

hal nie memang tpulang dgn masing2 la kan..tp kalau adiela,kalau org add tu xpakai nama btol and dy xbgtau dy sapa mlalui msg ke hape,memang xla adiela app..haha..agak berlaku kekejaman disitu..haha..tp pk logik la kan,takut kot nak app org sbarangan..

~bUih-bUih ciNta~ said...

@Syahirah Suhaili
haha, yg tu sememangnya la kan, kalau tak kenal baik tak payah approve..:P

Hak Cipta Terpelihara Oleh Buih-Buih Cinta